Mijn tanden laten bleken na de beugel

Mijn tanden na het bleken

Mijn tanden na het bleken

Inmiddels is mijn slotjesbeugel meer dan een half jaar verwijderd. Mijn tanden zijn gelukkig keurig recht. Nog steeds krijg ik dagelijks complimenten over mijn rechte tanden. Mijn gebit is een stuk mooier geworden. Ik ben tevreden over mijn gebit, maar vond dat mijn tanden nog net iets mooier konden.

Advies tanden bleken na beugel

In overleg met mijn Tandarts in Utrecht heb ik gekozen voor bleken. Ik had al flink wat tijd en geld geinvesteerd in het dragen van een slotjesbeugel, maar ik vond mijn tanden toch nog wat gelig. Het gebruik van “whitening” tandpasta had niet echt bijgedragen. Mijn tandarts gaf aan dat bleken een optie was. In de praktijk maken zij gebruik van de Zoom bleekmethode. Dan worden de tanden ingesmeerd met een waterstofperoxide en beschenen met een sterke UV lamp.

Gelukkig ben ik geen roker, maar ik hou wel van een glas rode wijn op zijn tijd. In overleg met de tandarts en de mondhygenieste moest er eerst een controle plaats vinden.

Stappenplan voor het tanden bleken:

 • Intake gesprek met de mondhygieniste.
 • Schoonmaken van de tanden en het polijsten.
 • Opsmeren van beschermingsgel voor het tandvlees. 
 • Het insmeren van de tanden met waterstofperoxide.
 • Het gebruik van een Zoom bleeklamp ( 3 keer voor een kwartier). 
 • Het verwijderen van de beschermingsgel. 
 • Genieten van prachtige witte tanden. 
Mijn tanden voor het bleken

Mijn tanden voor het bleken

Inmiddels geniet ik nu een volledige week van mijn keurige nieuwe witte tanden. Van meerdere mensen heb ik te horen gekregen dat ze mooi wit zijn maar ook niet “badkamertegeltjes” wit.

Meer weten over de mogelijkheden? Lees dan ook deze pagina over het tanden bleken na een beugel. Wil je meer over een witte slotjesbeugel? Of invisalign beugel? Lees ook meer over de zes maanden beugel.

Posted in Blogs | 3.961 Comments

Waarom een mooie glimlach enorm belangrijk is?

Vrouwen opgelet. Een mooi gebit kan een enorme impact hebben op hoe het andere geslacht naar u kijkt. Uit een recent Brits onderzoek is naar voren gekomen dat een mooi gebit er voor zorgt dat u een aantrekkelijker wordt gevonden. Dat mooie rechte tanden belangrijk zijn wisten we al, maar sparkelende witte tanden helpen ook met het schatten of een vrouw al dicht in de buurt van de menopauze uit.

In het onderzoek werd aan 150 mannen en vrouwen verschillende foto’s getoond. Foto’s van modellen met een grote glimlach waarop de tanden open en bloot stonden. Een deel van de foto’s waren gemanipuleerd. Tanden waren onder andere geliger van kleur gemaakt, maar ook tanden die niet dicht op elkaar staan worden onaantrekkelijk gevonden.

Verschillende promovendi van de Britse universiteiten Leeds en Central Lancashire ontdekten dat rechte, witte tanden een teken zijn van een goede gezondheid. Biologisch helpt dit om zo te selecteren op de “goede genen” bij de andere sexe. Voor volwassenen is een beugel een goede keus om mooie rechte tanden te krijgen.

Het onderzoek toont aan dat mannen en vrouwen verschillend kijken. De onderzoekers stellen dat de mannen naar de vrouwen keken en beoordeelden op hun aantrekkingskracht. Vrouwen die vrouwen beoordeelden in dit onderzoek leken de vrouwen te beoordelen als concurrenten.

Wanneer een vrouw niet gezegend is met een mooi recht gebit is het nemen van een beugel op latere leeftijd altijd nog een optie. Ook het tandenbleken na een beugel zorgt voor een mooi parelwit gebit. Onderzoekers denken ook dat het vergroten van het contrast een goede optie is om de tanden er witter eruit te laten zien. Tenslotte is ook bekend dat rode lippenstift ervoor zorgt dat de lippen er witter uit zien.

Posted in Blogs | 3.958 Comments

Zelf je slotjes van je beugel verwijderen? Nooit doen

Zelf je slotjes en beugel verwijderen? Nooit doen.

Het verwijderen van slotjes van de beugel is niet slim om te doen. Je kan je tanden daarmee beschadigen. Als je teveel kracht zet kan dit ongelovelijk pijn doen. Lijmresten kunnen blijven zitten. Tijdens het surfen op het internet kwam ik de volgende discussie tegen op de puberforum.

Het onderwerp van de discussie is “Ruzie met de orthodontist”.  De onderstaande stukjes zijn van een “supermodellen” site. Jonge meisjes dromen van een carriere als supermodel, een goed gebit hoort daar natuurlijk ook bij.  Supermodel in spe “Cheerful” opende een topic waarin ze aangaf dat haar orthodontist stom was. Al heel snel kwam de aap uit de mouw. De orthodontist was woedend omdat zij zelf al haar slotjes had verwijderd. Hieronder staan enkele fragmenten uit het forumtopic:

Gelukkig zijn wij volwassenen een stuk verstandiger..

Posted in Blogs | 3.928 Comments

Orthodontie en tandarts kosten 2010 aftrekbaar

Nu 1 april dichtbij komt is het  tijd om de belastingaangifte over 2010 weer in te vullen. Uitgaven in 2010 zijn op te voeren als aftrekpost. In 2008 waren er verschillende berichten over gezondheidsuitgaven die niet meer als aftrekpost opgegeven mochten worden. Gelukkig vallen tandarts en orthodontie uitgaven daar nog wel over. Dit geld alleen voor tandarts en orthodontie uitgaven die niet door de (aanvullende) zorgverzekering vergoed zijn. Want ondanks de vele vergoedingen van verschillende zorgverzekeraars kan een beugel ook zeker voor een aftrekpost zorgen.

Ook de kosten van de tandarts en orthodontist bij uw kinderen zijn aftrekbaar. Zie hiervoor bijvoorbeeld de site van de Telegraaf

Uitgaven orthodontist en tandarts berekenen

Een gemakkelijke stap om de kosten te verkrijgen is het volgende. Bij meerdere tandartsen gaan betalingen via pinnnen bij de balie, krijgt u een giro mee of wordt het verzorgd via een facturatie bureau. Het achterhalen van de uitgaven bij de orthodontist gaat in een paar stappen:

 • Log in bij de online rekening van uw betaalrekening
 • Zoek op het rekeningnummer/naam van bijvoorbeeld uw tandarts
 • Zorg op het rekeningnummer/naam van de facturatie instantie namens uw tandarts (bijvoorbeeld Fa-med).
 • Zoek op het rekeningnummer/naam van uw zorgverzekeraar (voor al uw zorgkosten, extra naast de maandelijkse incassen )

Tel al deze kosten bij elkaar op. Deze kostenpost mag bij de Belastingaangifte 2010 ingevuld worden onder genees- en heelkundige hulp. Alleen voor mijn tandarts en orthodontie kosten kan ik bij  946,19 invullen. Omdat ik nog een paar andere kosten had bij de huisarts mag ik ook nog 89,13 aan andere kosten opgeven.

Hoe werkt dat drempelinkomen en geneeskundige hulp?

Hoge tandarts kosten zijn aftrekbaar, zeker met een laag inkomen

Het Nederlandse belastingstelsel is progressief, wat inhoudt dat hoe hoger het inkomen, hoe hoger de drempel en dus hoe lager de uiteindelijk aftrek. Iedereen die aangifte doet heeft een ‘geneeskundige drempel’ van €121. Bij een inkomen tot €38.722 is de drempel 1,65 procent van het inkomen. Wie meer verdient krijgt te maken met een drempel van €639 plus 5,75 procent van het drempelinkomen boven €38.722.

Posted in Blogs | 3.153 Comments

De laatste beugelafspraak in 2010

De laatste beugelafspraak in 2010

Omdat mijn rechter snijtand ging draaien maakte ik een extra afspraak bij de orthodontist. Voor de laatste controles die ik afgelopen tijd had heb ik geen blog geschreven, ik heb namelijk geen nieuwe elastieken gekregen. De Sinterklaasperiode was ook erg spannend met een beugel, veel gedichten gehad over mijn glimmende tanden.
Toch was ik niet helemaal tevreden met de ontwikkeling van mijn tanden, vandaar dat ik een extra afspraak had gemaakt. Ik merkte dat mijn rechtersnijtand naar binnen aan het leunen was. Langzaam draaide de tand naar binnen en helaas werd mijn gebit hier niet mooier op. De orthodontist herkende dit en plaatste een extra draad. Dit moet het tegendraaien van de tanden tegen gaan. Toen hij de draad plaatste vroeg hij nog “Hoe voelt dit”.. nou: erg gevoelig dus!!

De stand van mijn tanden gaat nu erg super goed. Mijn onderste tanden lijken nu een beetje scheef maar dat komt door de beugel. Ik besef dat met mijn extra aanpassing ik misschien langer moet beugelen. Maar, dat heb ik er zeker voor over. Uiteindelijk maken twee extra maanden niet meer uit.

Begin

Posted in Laura's beugel weblog | 3.205 Comments

Orthodontiekosten in 2010 en 2011

Orthodontiekosten in 2010 en 2011

In 2010 is er in de media veel geschreven over de tandarts en orthodontie kosten. De Nederlandse Zorgautoriteit NZa had als plan de tarieven van orthodontie gelijk te stellen voor tandartsen en orthodontisten. De tarieven voor de beugelbehandelingen zouden per 1 januari gelijk getrokken moeten worden. De NZa heeft besloten om in de loop van 2011 de tarieven te verlagen.

Voor beugeldragers is dit interessant nieuws. Bij de keuze voor een orthodontist of beugeltandarts kan ook naast de ervaring ook de kosten van de behandeling mee spelen. Aanvullende zorgverzekeringen voor 2011 vergoeden vaak behandelingen en bij tandartsen en bij orthodontisten.

Tandartsen factureren meer:

In 2010 is aan het licht gekomen dat tandartsen een hoger tarief vragen voor het plaatsen van beugels dan orthodontisten. Dit komt omdat het voor tandartsen vaak extra werkzaamheden zijn. Orthodontisten zijn ervarener in de behandelingen en zijn hier minder tijd aan kwijt. Om tandartsen minder ervaringen hebben en meer tijd nodig hebben mogen zij van de NZa een hoger tarief vragen.

Commotie ontstond toen veel orthodontisten zich uitschreven als officiële orthodontist, zich weer inschreven als tandarts en daarna dezelfde behandelingen uitvoerden. De uitgeschreven orthodontist ontving hiervoor een hoger tarief.

Verwachtingen voor 2011:

Wij van deze blog verwachten dat de kosten inderdaad zullen toenemen. Het geschetste beeld van de orthodontisten op www.kannietdoordebeugel.nl zal volgens ons meevallen. Toch blijven wij dit in de gaten houden, ook omdat wij nog een flink aantal behandelmaandjes mee gaan.

Posted in Blogs | 3.479 Comments

Mijn bovenste tanden worden beugelloos!

Verwijderen van mijn beugel bij bovenste tanden

Eindelijk weer eens een update van mijn kant. Excuses dat het allemaal zo lang heeft mogen duren. De orthodontist had bij de vorige afspraak aangegeven dat in december bij mijn bovenste tanden de beugel verwijderd mocht worden.Ik natuurlijk helemaal blij. In overleg met mijn tandarts van Praktijk Bartoklaan worden dan ook direct mijn afgeknarste tanden weer hersteld.

Beugelbehandeling van 7 maanden

In maart 2010 kreeg ik een beugel voor mijn onderste tanden, zoals ook te lezen in mijn beugel plaatsen blog. Bij de eerste controle kreeg ik gelijk een witte rail, zoals te lezen was in de eerste controle blog. Links is zoals mijn tanden nu staan. Helaas heb ik veel tanden afgeknarst.

Over twee dagen ga ik naar mijn ortho en worden de bovenste slotjes verwijderd over enkele dagen maak ik een nieuwe update.

Posted in Blogs | 4.234 Comments

Paardentandarts, olifant met wortelkanaal en Kim de Boer haar beugel

Zo, weer een flinke update met tanden nieuws. Een olifant die een wortelkanaalbehandeling krijgt, Kim de Boer van The Voice of Holland haar beugel is er eindelijk uit en ook een paarden die de tanden gecontroleerd krijgen.

De beugel van Kim de Boer

Op de twitter Kim de Boer van The Voice Of Holland nu met beugelvan Kim de Boer schrijft ze: “Mn beugeltje is er uit en dat zingt veel lekkerder en ziet er beter uit.. Althans, dat vind ik,haha! Wel heel blij met weer rechte tanden!!”. Natuurlijk zijn wij als beugel dragers enorm blij voor haar. Hopelijk behoudt ze haar rechte tanden. Ik denk dat ze ook vast wel een nachtbeugel heeft gekregen van haar orthodontist.Aan de linkerkant nog een foto van Kim terwijl ze met open mond zingt, haar beugel zit er hier nog in!

Olifant krijgt wortelkanaal behandeling

Op Nu.nl stond een opvallend bericht. Tandartsen hebben in het zuiden van India een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd bij een olifant. Verschillende tandartsen zijn meerdere uren bezig geweest om het gaatje van de slagtand te verwijderen. Volgens de tandarts had de olifant chronische pijnen bij een belangrijke slagtand. Nu.nl meldt verder dat “Een gaatje in een menselijke tand wordt behandeld met ongeveer 4 gram vulling, maar bij deze operatie was maar liefst 188 gram nodig.”

Op Youtube kwamen we nog een interessant filmpje tegen. Een paard dat de tanden laat controleren. Echt leuk om even te bekijken: Paard bij de tandarts


Posted in Blogs | 4.500 Comments

Mijn beugelbehandeling gaat nu echt snel

Wow; het is inmiddels alweer november en het gaat enorm goed met de stand van mijn tanden. Ik ben echt tevreden en sta de laatste tijd veel voor de spiegel te glimlachen. Mijn orthodontist is ook zeer tevreden met het resultaat, maar hij gaf aan dat we nog wel enkele maanden moeten wachten voordat de beugel eruit kan.

Draaiende voortanden

Bij de laatste afspraak heeft mijn orthodontist een kleine aanpassing gemaakt. Mijn twee voortanden waren gaan draaien met als gevolg dat ze iets uit elkaar ging staan. En toen had ik een klein speeltje tussen mijn twee tanden. De ortho plaatst een extra dingetje bij de balk waardoor het terug draait. Ik voel het wel enorm, maar dat zal nog wel een paar dagen duren. Wat hij precies heeft geplaatst weet ik niet ,maar je kan het wel zien op de tweede foto.

Twee foto’s van hoe mijn tanden nu staan.

Toevallig vorige week ook bij de tandarts geplaatst. Die vond dat ik prima poetste maar hij vond nog wel wat tandplaque. Verder gaf hij hij het advies om de borstels van mijn elektrische tandenborstel vaker te vervangen. Ik gebruik al van die speciale orthoborstels om goed tussen de slotjes te komen, maar ik moet toch wat beter mijn tandenborstel hanteren. Hij kon niet controleren op gaatjes, omdat tijdens een beugel behandeling geen rontgenfotos gemaakt kunnen worden.

Posted in Laura's beugel weblog | 3.468 Comments

Tandennieuws – Theaterstuk over tanden

In Maastricht is vandaag gestart met de opnames “”De ins en outs van het gat in je hoofd”, waar opnames gemaakt worden van je gebit. Dit stukje kwam van hun eigen site van het Maastrichts Uitburo af.

Zelf maak ik natuurlijk ook foto’s van mijn gebit, om te kijken of er voortgang is met die beugel.

Voor de theatervoorstelling De ins en outs van het gat in je hoofd van ‘Het Huis van Bourgondië’ en ‘Generale Oost’ is theatermaakster Emke Idema op zoek naar mensen met scheve of rechte tanden, met of zonder gezichtsbeharing van rond de 30 en rond de 70 jaar. Ook zoekt ze kinderen vanaf 5 jaar (die hoeven nog geen gezichtsbeharing of scheve tanden te hebben). Emke Idema wil graag dat deze mensen voor een camera gaan eten, terwijl zij alleen hun mond filmt. Herken jij je in één van deze beschrijvingen? Vind je het leuk om te komen eten bij Emke Idema? En heb je er geen bezwaar tegen dat enkel je mond gefilmd wordt? Meld je dan direct aan via info@huisvanbourgondie.nl of 043 – 321 99 60! De opnames vinden plaats op dinsdag 26 oktober en duren maximaal 20 minuten per persoon. Het tijdstip wordt in overleg bepaald. Wees er snel bij en wie weet maakt jouw mond dan wel deel uit van de voorstelling De ins en outs van het gat in je hoofd! Te zien van 24 t/m 27 november om 20.30 uur in Het Huis van Bourgondië in Maastricht.

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | 3.593 Comments

Gekleurde elastiekjes, mijn mond rood-wit-blauw

Vorige maand heb ik mijn elastieken gekregen bij mijn kaken. Afgelopen maand heb ik die iedere dag gedragen. Mijn orthodontist was zeer tevreden over het resultaat. Hij heeft aangegeven dat ik ze af en toe een dag uit mag doen, mits ik ze ’s avonds bij het slapen weer in doe. Een fijne gedacht, want ik wil ook met een stralende beugellach wel op de trouwfoto’s van mijn zus staan.

Gekleurde elastiekjes en bewegende tanden

Het WK is alweer voorbij, en het EK komt er aan, maar toch vond ik de kleurencombinatie rood-wit-blauw wel een keer leuk om te doen. Af en toe mag je best trots zijn op de kleuren van ons landje. Gelukkig trouwens dat er geen overlappende tanden meer zijn, anders werd het wel een zeer gekleurde boel.

Dat mijn tanden in beweging zijn voel ik iedere week. De ene dag voel ik mijn tanden een stuk meer dan de andere dag. De elastieken voelen soms ook wat minder prettig aan. Dit zie ik toch als bewijs dat mijn snijtanden nog steeds aan het bijdraaien zijn.

Minder rijst en spinazie dankzij de beugel

Eten blijft nog steeds goed gaan, al merkte mijn kinderen wel op dat sinds de beugel wij minder rijst en spinazie eten. Dat klopt ook wel. Ik blijf het vervelend vinden als na het eten er een kleffe korrel tussen de slotjes zit. Het grote nadeel van spinazie vind ik dat de kleur altijd zo direct opvalt. Als er maar een stukje spinazie is blijven hangen, zie je dat direct. Gelukkig maar dat ik altijd na wat eten mijn mond spoel en even ga tandenpoetsen.

Tot de volgende keer, Laura

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | 3.784 Comments

Elastieken voor mijn kiezen

Een versnelde afspraak bij mijn ortho. Tegenwoordig proberen we een afspraak om de drie weken te plaatsen. Deze keer plaatste de orthodontist eindelijk de elastieken om mijn overjet te corrigeren. Een overjet is apart type overbeet dat te maken heeft met het horizontale stand van mijn bovenste tanden ten opzichte van mijn onderste tanden. Althans zo legde de assistente deze orthodontische behandeling uit. Ik vind het prima, want de behandelingen lopen allemaal voorspoedig.

Mijn kaak is wederom gevoelig. En ik voel me een beetje belachelijk met die twee elastieken in mijn mond. Bij mijn tanden zijn “C” elastieken gebruikt, dit moeten kleine elastieken zijn. Voor mijn gevoel zijn het echter bijna van die postbode elastieken in mijn mond. Ik ben dan ook benieuwd of er nog grotere zijn en hoe dat voelt.

Licht grijze elastiekjes en powerchain

Omdat ik deze elastieken al genoeg vond opvallen heb ik voor een licht grijze elastiekjes gekozen. Met al die andere elastieken in mijn mond wou ik het iets minder opvallend hebben. De powerchain is er nog steeds niet uit. Ben benieuwd wanneer dat gaat gebeuren.

Spareribs & kippenbouten met mijn beugel

Een ander leuk weetje. Deze week twee keer echt gesmikkeld. Spareribs en kippenbouten gewoon afgekloven zonder problemen. De eerste paar maanden durfde ik dat niet aan, maar nu geen problemen mee. Toch fijn, met een beetje geluk kunnen we nog een keer barbecuen deze maand.

Tot de volgende keer.

Liefs Laura

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | 2.706 Comments

Mijn beugel afspraak in september

Afgelopen week had ik weer een afspraak bij mijn orthodontist. De vorige keer had mijn ortho aangegeven dat ik nu elastiekjes zou krijgen. Deze elastiekjes trekken de kiezen rechter naar elkaar toe. De ortho gaf aan dat we een maand zouden wachten met het plaatsen van deze elastiekjes. Ik kreeg wel nieuwe draden tussen de slotjes. Dit waren weer dikkere draden dat ik eerst had gekregen, om zo meer kracht op mijn tanden te kunnen zetten. Als de ortho de oude draden uit de slotjes haalt voelt dat heel vreemd. Ik ga dan altijd even snel met mijn tong over de losse slotjes en tanden. Het voelt net zoals in een auto zitten maar zonder gordel. Je mist dat fysieke gevoel dat iets tegen je lichaam aanzit.

Gevoelige mond en nieuwe draden.

Mijn mond voelt op dit moment pijnlijk, maar ik weet dat het gevoel over twee dagen weer weg is. Gevoelige tanden heb ik altijd na een bezoek bij de orthodontist. Gelukkig weet ik wel dat mijn tanden in de goede richting geplaatst worden. Ook deze keer koos ik voor een nieuwe kleur. Roze elastiekjes staan leuk bij mijn slotjes. Ik vind soieso gekleurde elastiekjes bij een beugel altijd erg leuk staan. Misschien niet bij een man van 45.

Nou, tot de volgende update dan maar.

Laura!

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | 5.153 Comments

Het gat tussen mijn tanden is nu helemaal weg

Yes, lekker zomervakantie! Althans voor mij wel hoor. Deze periode heb ik echt weinig gedaan, lekker spelen met de kids, de hond en veel van de zon genieten. Met mijn tanden gaat ook het echt de goede kant op. Ik kan het niet geloven maar het gat tussen mijn voortanden is nu helemaal dicht.

Bij de laatste behandeling heeft de ortho ook bij mijn bovenste tanden weer een nieuwe witte draad gespannen. Ik vind het fijn dat mensen niet direct mijn beugel zien. Als glimlach laat ik alleen mijn boventanden zien. Niemand ziet de eerste keer direct dat ik dan een beugel draag. Veel mensen zijn jaloers dat ik de stap genomen heb, maar eigenlijk kan echt iedereen het doen.

Overbeet correctie

Mijn orthodontist gaf aan ook iets te willen doen aan mijn overbeet correctie. De eerste rontgen scans lieten dat al zien maar de ortho wou daar toen nog niets aan doen. Er is inmiddels veel vooruitgang, maar hij wil ook aan de overbeet nog wat doen. Hij verwacht dat de overbeet gecorrigeerd kan worden door achterste hoogste tanden wat kan verschuiven en de achterste onderste tanden iets naar boven kan trekken. Hij verwacht dat dit gemakkelijk op te lossen is met elastieken tussen de kiezen.

Nu ook weer twee foto’s van mijn tanden. Gaat het niet enorm snel? In april liep ik nog zonder beugel rond!

Op de eerste foto zie je duidelijk dat het gat tussen mijn twee voortanden nu echt weg is.

Het gat tussen mijn tanden is nu helemaal weg

Deze keer heb ik gekozen voor rode, eigenlijk fel-oranje, elastiekjes tussen mijn slotjes. Vrolijke beugelmoeder ben ik toch!
Nu met rode elastiekjes

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | Tagged , , , , , | 4.189 Comments

Derde maand met mijn beugel, het gaat supersnel

Goed nieuws, de stand van mijn tanden gaat steeds beter. Mijn orthodontist is er zeer trots op. Hij wil nu de linker hoogste snijtand nog iets rechter laten zetten. Dit is om de tanden keurig naast elkaar te laten staan en dat de tanden niet meer scheef staan.

In mijn vorige post gaf ik aan dat ik mijn donkerrode (ook wel Bourgondie kleurig volgens mijn man) wel zag zitten. Inmiddels zijn we een paar weken verder en mocht ik bij mijn orthodontist een nieuwe kleur uitkiezen. Deze periode loop ik met metaalgroen door het leven. Ik hou van de natuur en het staat erg vrolijk. Als ik fel rode lippenstift daag lijk ik wel op een kerstboom. Oppassen dus!!

Vooruitgang van mijn tanden

Ik kan niet geloven dat deze 3 maanden zo enorm snel zijn gegaan. De angst voor aften met een beugel was onnodig. Ik heb mij nergens druk over hoeven maken. Zeker heb ik af en toe een gevoelige plek in mijn mond. Mijn wangen en lippen zijn ook af en toe geïrriteerd maar dat had ik kunnen verwachten.

Met mijn beugel kan ik eigenlijk eten wat ik wil. Natuurlijk moet ik oppassen met harde dingen en blijf ik ver weg van noga, kauwgom en toffees. Sinds ik deze beugel draag heb ik zonder problemen eigenlijk alles gegeten. Gelukkig heb ik geen elastiekjes tussen de bovenste en onderste kaak, dat had het eten wel een stuk lastiger gemaakt.

De tijd gaat zo snel

Mijn beugel heb ik nu een paar maanden en de tijd gaat ongelofelijk snel. Als ik de foto’s bekijk van hoe mijn tanden eerst stonden kan ik het niet geloven. In mijn omgeving heb ik de laatste tijd veel complimentjes gekregen. Veel collega’s van mijn leeftijd willen ook een beugel. Althans dat roepen ze en ik moedig ze maar aan. Een beugel op latere leeftijd is echt zo gek nog niet. Mijn ervaringen met deze slotjesbeugel en mijn orthodontist zijn alleen maar positief.

Hieronder natuurlijk weer een foto van mijn tanden, inclusief groene elastiekjes!!

De orthodontist heeft nu groene elastiekjes geplaatst

Doei!

Posted in Blogs, Laura's beugel weblog | Tagged , , , , , | 3.646 Comments