Tandenbleken na een beugel

Wil je ook meer weten over het bleken van je tanden nadat de beugel verwijderd is? Dan ben je niet de enige. Veel mensen die voor een langere tijd een slotjesbeugel gedragen hebben, willen hun tanden mooier krijgen. Een goede stap is het laten bleken van je tanden.

Waarom je tanden bleken na een beugel?Tandenbleken na een beugel is veilig en betrouwbaar bij een tandarts.

Wanneer je een slotjesbeugel hebt gedragen heb je al die tijd minder goed op je tanden kunnen poetsen. Dit heeft kunnen zorgen voor het verkleuren van je tanden. Deze verkleuring kan licht zijn maar soms ook zichtbaar. Ook eventuele lijmrestjes van de slotjes kunnen achter gebleven zijn. Deze lijmresten worden altijd door de orthodontist weg gehaald.

Een goede reden om je tanden te laten bleken is natuurlijk omdat het mooier is. Veel mensen die een paar schuine tanden hebben willen dan ook een mooier gebit. Een mooier gebit is goed te bereiken als de tanden net een paar tinten lichter zijn.

Waar je tanden te laten bleken?
Als eerste is het verstandig om de mondhygieniste naar je gebit te laten kijken. Deze kan met het schoonmaken en polijsten de tanden mooi en netjes krijgen. Dit is een stap dat veel mensen nog vergeten nadat de beugel verwijderd is.
Vraag altijd je orthodontist of tandarts om advies. HIj of zij kan je uitleggen of het aantrekkelijk is om je tanden te laten bleken. Ons advies is om niet gebruik te maken van een thuis tandenbleek setje maar van een goede tandarts.

Wat kan je eten na het bleken van je tanden?
Net zoals met een witte slotjesbeugel kan je ook niet alles eten direct na het bleken. Voedsel en dranken met sterke kleuren of kleurstoffen worden afgeraden om direct te nuttigen. Dit zijn onder andere koffie, bessen, rode wijn, curry en kerrie. Afhankelijk van je hoe wit je gebit wilt houden is het aan te raden om ook te matigen met koffie en andere zaken.