Hoe moet je flossen met een beugel?

Het flossen van de tanden tijdens een beugel is erg belangrijk. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een vaste slotjesbeugel is het noodzakelijk om de hygiene van de tanden in d e gaten te houden. Het is lastig om de tanden goed schoon te krijgen. Bij een invisalign beugel is het ook belangrijk om te flossen, maar bij een invisalign behandeling is er geen beugeldraad die het flossen bemoeilijkt.

Hoe te flossen met een beugel?

In de meeste gevallen is het lastig om met een flosdraad tussen de beugelrail en de tanden te komen. Een enkeling kan de draad gemakkelijk er tussen krijgen. Orthodontsiten en tandartsen adviseren het gebruik van een brugnaald. Hierdoor de draad gemakkelijk tussen de tanden worden gebracht.

Zie ook de Youtube uitleg hiervan:

http://www.youtube.com/watch?v=Pzf_AEXToFA

Flossen met een beugel

Schoonmaken van een beugel is belangrijk. Het is natuurlijk zonde om de kosten van een beugel wel uit te geven, maar geen tijd te besteden aan het onderhoud van het gebit. Het goed schoonmaken bestaat onder andere uit flossen, dagelijkse poetsen en steken met een stoker. 

Helaas is in Nederland op weinig plekken de Sturdyfloss verkrijgbaar. Dit is een flosdraad met een extra dikke en flexibele draad aan het uiteinde. Dit zorgt ervoor dat de flosdraad gemakkelijk tussen de tanden en de beugeldraad kan. Met de sturdyfloss is het schoonmaken van de beugel een stuk makkelijker geworden. Via Engelse webshops is er wel aan te komen. Verstandig is om bij de maandelijkse controle bij de orthodontist te vragen naar Sturdyfloss. Voor hetzelfde geld kan de orthodontist wel aan sturdy floss komen.