Kosten van een Beugel in 2012

Orthodontie niet meer in het basispakket

Kosten van een orthodontist

Volwassenen hebben geen recht meer op een vergoeding van de zorgverzekering. Tot de 21jarige leeftijd zit een beugel in het basispakket. Voor mensen ouder dan 21 jaar wordt een ortho ingreep niet meer vergoed. Dit betekend niet dat een beugel onbetaalbaar is. Op deze pagina staat informatie over het gehele kostenplaatje van een beugel, aanvullende zorgverzekeringen maar ook hoe  beugel en tandartskosten aftrekbaar zijn bij de belastingdienst.

Gehele kostenplaatje van een beugel

Een beugel voor volwassenen kost rond de 2200 euro. Dat klinkt als een groot bedrag, maar valt eigenlijk nog wel mee. Een volledige behandeling kan wel anderhalf jaar duren en de kosten worden niet over een keer uitgesmeerd. Bekijk ook hoe de kosten van een beugelbehandeling in elkaar zit.

Aanvullende verzekeringen

Veel zorgverzekeraars bieden aanvullende zorgverzekeringen voor tanden aan. Die zijn aantrekkelijk als je denkt om bijvoorbeeld kronen te nemen. Op deze pagina aanvullende verzekeringen staat informatie over aanvullende zorgverzekeringen. In het overzicht per zorgverzekeraar is te lezen hoeveel verschillende zorgverzekeraars vergoeden.

Beugel aftrekbaar bij belastingdienst

Orthodontisten aan het werkTandarts- en beugel-kosten zijn nog aftrekbaar bij de jaaropgave. Nu is dit bedrag wat terug te krijgen is wel afhankelijk van het verzamelinkomen. Voor  net afgestudeerden en mensen met een kleiner inkomen zijn de kosten van een beugel snel aftrekbaar. Ook bij de tweeverdieners met een hoger verzamelinkomen kunnen tandarts en orthodontie kosten afgetrokken worden. Meer informatie over beugel en tandarts kosten die aftrekbaar zijn.